Lihakauppias Jussi Tuominen Helsingin punainen kaupunginjohtaja 1918 -illallisnäytelmä Paasitornissa 24.4., 25.4. ja 26.4.2018

 

Sisällissota Helsingissä oli muutakin kuin teloituksia, verta ja kaaosta. Se oli myös rauhanpyrkimyksiä ja kiihkottomuutta. Kaupungissa vaikutti asikkalalainen torpan poika, Jussi Tuominen, joka eteni vallankumouskomitean puheenjohtajaksi ja lopulta Helsingin punaiseksi kaupunginjohtajaksi. Rauhanomaisia keinoja korostanut Tuominen pelasti pääkaupungin hallinnon vuoden 1918 keväisinä kuukausina. Saksalaisten vallattua kaupungin Tuominen pakeni, ja katosi urotekoineen historian lehdiltä. 

Sata vuotta myöhemmin Finlandia-voittaja Juha Hurme ja professori Laura Kolbe herättävät Tuomisen eloon. Jussi Tuominen (Tomi Alatalo) nähdään Hurmeen ohjaaman ja Kolben käsikirjoittaman monologinäytelmän tähtenä. 

Esitys vie Sinut aikamatkalle vuoden 1918 tapahtumiin, tarjoten elämyksiä kaikille aisteille. Esitykset ti 24.4. / ke 25.4. / to 26.4. klo 18. Esityksen kesto on noin 2,5 h. Ovet avoinna klo 17:30, tilaisuus alkaa klo 18:00. Liput 45 € (sis. illallisen ja ainutlaatuisen teatterielämyksen). Menulle suositeltu viinipaketti 25 €. Paikkoja on rajoitetusti. Esitys on suomeksi. Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin. Varaa lippusi ravintolasta, p. 020 7424250 tai sähköisesti graniittilinna@graniittiravintolat.fi.

 

Graniittilinnan keittiömestari on suunnitellut ainutlaatuisen menun Jussi Tuomisen hengessä.

 

1918 Paasitorni -menu 

Keväisen kuohkeaa parsakeittoa, korvasienisalaattia ja stadilainen uppomuna 

*** 

Lihakauppias Tuomisen mureaa possun potkaa, punaista paistin kastiketta ja puutarhurin juureskakkua 

tai 

Grillattua lohta kaupunginjohtajan tapaan ja parsa-perunaterriiniä 

*** 

Vallankumouksellinen rapaperihyve, vaniljasorbettia ja rosmariinisiirappia

 

Kuva: Elfving Fr., Helsingin kaupunginmuseo