Palvelut

Tilauskierrokset

Helsinki Walks tarjoaa asiantuntijoiden opastamia tilauskierroksia yksityisille ja yritysryhmille joko valmiiden tai räätälöityjen kävelykierrosten muodossa. Valmiiden tilauskierrosten kesto on noin 1,5 tuntia. Räätälöityjen kierrosten kestot, reitit ja teemat on sovittavissa tapauskohtaisesti. Räätälöidyt kierrokset hinnoitellaan erikseen. Tähän mennessä olemme toteuttaneet asiakkaiden toiveiden mukaan esimerkiksi polttarikierroksen Kallion historiaan ja alueen Vintage-liikkeisiin.

Tiedustelut ja tarjouspyynnöt: info@helsinkiwalks.fi

Tällä hetkellä tilattavissa olevat valmiit kierrokset:

 


Kävelyllä tutustutaan Maunulan historiaan, luontoon ja kuullaan asukkaiden tarinoita sekä muistoja menneiltä vuosikymmeniltä. Oppaana Kimmo Kamppari.

Helsingin kahviloita ja kahvilakulttuuria esittelevän kävelykierroksen aikana tutustutaan kaupungin menneisyyteen kahvila- ja tapakulttuurin välityksellä. Oppaana FM Katja Tikka ja FM Leea Lappalainen.

Laura Kolbe

Helsinki edustaa monikerroksista pääkaupunkia, ja kaupunkikävelyillä keskitymme avaamaan ja tekemään näkyväksi sen lukuisia identiteettejä. Oppaana FT, Euroopan historian professori Laura Kolbe.

Kai Löfgren

Kävelykierros johdattaa kulkijansa Helsingin urheiluhistorian, erityisesti kilpaurheilun historian, syövereihin. Oppaana toimii FM Kai Löfgren.

Helsinki oli alkuvuodesta 1918 kymmenen viikkoa punaisen Suomen vallankumouksen sydän ja sisällissodan jälkeen suunnitteilla olleen kuningaskunnan pääkaupunki. Oppaana FT Samu Nyström.

Kierros esittelee suomalaisen arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun historiaa Kampin ja Etu-Töölön seudun näkökulmasta. Kävelyn aikana käsiteltyihin sankariarkkitehteihin lukeutuvat mm. Lars Sonck, Wivi Lönn, Hilding Ekelund, Alvar Aalto, Kaija ja Heikki Siren sekä Juhani Pallasmaa.

Katajisto

Kierroksella tutustutaan Suomen kansakunnan historian käännäkohtiin, alkaen Suomen sodan aiheuttamasta valtioyhteyden Ruotsiin katkaisseesta suuresta murroksesta aina talvi- ja jatkosodan käänteisiin asti. Oppaana FT Kati Katajisto.

Kierroksella tutustutaan toisen maailmansodan jälkeiseen Puu-Kallion purkamiseen ja uudisrakentamiseen, saneeraukseen. Oppaana FM Mika Mäkelä.

Länsi-Herttoniemi on sodanjälkeisen lähiörakentamisen kultakauden
tuotos, unelma paremmasta elämästä kantakaupungin ulkopuolella.
Kävelyllä jäljitämme aikakauden ihanteita, joita ilmentävät valoisien
asuntojen lisäksi täyden palvelun ostarit sekä hyppyrimäki miltei
kotiovella. Nykyajan aktiivisilla asukkailla on täällä

Tervetuloa kävelykierrokselle kadunmiehen Kallioon! Pimeitä pulloja ja pulisotkua - reitillä kuljetaan J. K. Harjun jalanjäljissä. Oppaana FM Heli Paakkonen.

Pages