Laura Kolbe opastaa Kruununhaan historiaan

Helsinkiin on syntynyt uusi yritys, Helsinki Walks, joka tekee pääkaupunkiseutumme historiaa tunnetuksi opastettujen kävelyretkien avulla. Räätälöityjä kävelyitä vetävät todelliset historian asiantuntijat, Helsingin Yliopiston opiskelijat ja tutkijat. Pääkaupungin menneisyys tuodaan esille uudella ja erilaisella otteella.

Tarinalliset retket sopivat mainiosti niin pääkaupunkiseudulla jo asuville kuin täällä ensimmäistä kertaa vieraileville.

Lauantaina 5.4. Helsinki Walks avaa kevätkauden. Mukana on professori, tietokirjailija Laura Kolbe, joka tarinoi keisarillisesta Helsingistä ja nousevasta kansakunnasta.

Maksuton kävelyretki aloitetaan Senaatintorilta ja se kulkee Kruununhaan merkkipaalujen lomitse Säätytalon puistikkoon. Siellä retkeläisillä on poikkeuksellinen tilaisuus tutustua lähes alkuperäisen pohjansa säilyttäneeseen yli 300-neliöiseen huoneistoon asunto-osakeyhtiö Helioksessa Rauhankatu 13:ssa.

Kolbe vie vierailijat aikamatkalle huoneistoon ja kertoo minkälaista kruununhakalainen salonkielämä oli ja miten säätyläiset huoneistoissa aikoinaan asuivat. Helioksen ovat suunnitelleet arkkitehdit Karl Hård af Segestadt ja Bertel Jung vuonna 1898.

Tervetuloa kuulemaan erilaisia tarinoita Kruununhaasta 5.4.2014! Lähtö maksuttomalle kävelyretkelle alkaa Senaatintorilta Aleksanterinpatsaalta kello 11. Tapahtuma on maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista.

 

Lisätiedot

Helsinki Walks

Professori Laura Kolbe

Laura.kolbe@helsinkiwalks.fi

puh. 040 5117505

 

Ilmoittautumiset

krista.malmivaara@maisk.fi

puh. 040 5219263